Voeg een beschrijving, afbeeldingen, menu's en links toe aan uw mega-menu
Een kolom zonder instellingen kan als afstandhouder worden gebruikt
Link naar uw collecties, verkoop en zelfs externe links
Voeg maximaal vijf kolommen toe
Voeg een beschrijving, afbeeldingen, menu's en links toe aan uw mega-menu
Een kolom zonder instellingen kan als afstandhouder worden gebruikt
Link naar uw collecties, verkoop en zelfs externe links
Voeg maximaal vijf kolommen toe
4 minimale leeswaarde
Wanneer we het over hebben tE, we moeten verwijzen naar de Arabische cultuuraangezien beide volledig verwant zijn. Voor de cultuur Arabisch, tE Het vormt daar een belangrijk onderdeel van en wordt in tal van landen geconsumeerd, maar vooral in Marokko en de Maghreb. hebbenomgezet Marruecos uitgegroeid tot een van de grootste thee-importeurs ter wereld.
Er is een bekende uitdrukking die zegt: “Bitter als het leven, sterk als de liefde, zoet als de dood” en zo is het ook, dit is de beste definitie van de fascinerende mix van smaken die je ervaart bij het proeven van de beroemde Moorse thee.
Thee en Arabische cultuurHet lijkt misschien alsof ze al duizenden jaren samen zijn, maar dat is niet het geval, ook al lijkt dat misschien niet zo. oorsprong van thee In de Marokkaanse cultuur is het recenter.
EltE Het kwam specifiek in de 19e eeuw in Marokko terecht, dankzij de Britten, die op zoek waren naar nieuwe markten om het te introduceren. De oorsprong van deze thee was afkomstig van de gewassen van de Engelse koloniën die ze in India hadden.
De verrassing was dat deze Britse thee zeer goed werd ontvangen door deArabische cultuur, die het snel aanpaste aan zijn tradities, inclusief de typische muntinfusies, en er zo een eigen tintje aan gaf.
In Marokko,thee cultuur Het valt op door de manier en traditie als het gaat om het serveren ervan, meestal bij eten. Thee wordt beschouwd als een gastvrijheid en hoffelijkheidsdrankje dat wordt geserveerd wanneer een gast thuiskomt, het is als een teken van vriendschap, gastvrijheid... het is een gebrek aan manieren voor hen dat de gasten het afwijzen.
Deze traditie heeft zich verspreid naar delen van Zuid-Spanje, Noord-Afrika en delen van de Sahel.
Het is de gewoonte dat thee door mannen wordt gezet, waarbij het gebruikelijke hoofd van het gezin is.
Ze consumeren meestal op elk uur van de dag thee, ongeacht het tijdstip van de dag, hoewel het waar is dat dit meestal voor en na de maaltijd is.
Dethee bereiding, het hangt sterk af van het gebied en zelfs in Marokko doet elke Marokkaan het op zijn eigen manier, dus er is geen standaardmanier om het te bereiden, hoewel we wel de basis kennen van hoe het moet en we gaan dat doen leg het je uit.
In Marokko is de manier waarop ze thee gewoonlijk bereiden op deze manier: ze gebruiken groene thee van de variëteitenbuskruit y Chu mee, The Ze mengen het met hun gebruikelijke aftreksels zoals pepermunt, munt, citroenverbena of alsem en voegen suiker toe. Dit is de basis, maar laten we deze nog wat verder ontwikkelen.
We brengen het water aan de kook en daarin brengen we de thee (een eetlepel per persoon en nog een rechtstreeks in de theepot), de munt of pepermunt en de suiker, terwijl we ondertussen een glas kokend water in de theepot gieten die we zijn ga gebruiken en wacht een paar dertig seconden om zo de kou en de metaalsmaak te verwijderen. Hierna doen we de thee in de theepot, maar niet in zomaar een theepot, het moet een stalen, metalen theepot zijn. De typische Arabische theepotten die zo schattig zijn die we allemaal wel eens gezien hebben met reliëfs, houtsnijwerk...die de warmte lang vasthouden en je vindt ze inDecoración Alcazaba.
Ten slotte wordt het getest en wordt geverifieerd dat het een goede smaak heeft. Het moet een intens zoete smaak hebben, vergezeld van een aroma van groene munt of munt (meestal worden er ook sinaasappelboomknoppen toegevoegd, zolang we maar in het juiste seizoen zijn).
Het is essentieel om de beroemde Marokkaanse theeserviezen te hebben, die bestaan uit kleine, heel schattige en kleurrijke glazen glaasjes waarin de thee wordt geserveerd zodra deze is bereid. Als je de Marokkaanse theesets wilt bekijken, ga dan naar onze rubriektheeglazen en accessoires.
Maar ...Hoe serveren ze thee? Bij het serveren moet het erg heet zijn en wordt het op een bepaalde afstand van het glas gegoten, zodat de thee zuurstof krijgt en de smaak wordt versterkt, waardoor een bepaald schuim ontstaat.
Volgenstradición ArabischZowel het uiterlijk als de smaak van de thee veranderen naarmate deze wordt geserveerd en het typische is het maken van rondjes thee. De eerste is alleen met theebladeren, dus het is erg bitter; In de tweede wordt een beetje suiker toegevoegd, waardoor de smaak enigszins verbetert, terwijl in de laatste meer suiker wordt toegevoegd en ook munt of munt, waardoor de ware smaak van een Moorse thee wordt verkregen.
Met de voorgaande uitleg kunnen we nu de traditie begrijpen van het 3 keer serveren van thee en dat is volgens hen het eerste glas"bitter als het leven"; de seconde,"sterk als liefde" en de laatste"zoet als de dood".
Met deze kleine trucjes en curiosa kun je thuis een echte Moorse thee serveren.
Geniet van uw aankoop
Gratis verzending bij aankopen boven € 29!
Ontvang het op