5 Curiosa over Marokkaanse thee | Decoración Alcazaba
0

Je winkelwagen is leeg

 Whatsapp
  • Voeg een beschrijving, afbeeldingen, menu's en links toe aan uw mega-menu

  • Een kolom zonder instellingen kan als afstandhouder worden gebruikt

  • Link naar uw collecties, verkoop en zelfs externe links

  • Voeg maximaal vijf kolommen toe

  • Vijf curiosa die je waarschijnlijk nog niet wist over Marokkaanse thee

    3 minimale leeswaarde

    Cinco curiosidades que a lo mejor no sabías sobre el té marroquí

     

    Thee is in Marokko veel meer een eenvoudige infusie, het is een drankje dat een soort nationaal embleem is geworden. Marokkaanse thee wordt geconsumeerd in zowel de eenvoudigste huizen als de meest weelderige paleizen, en buiten de grenzen van Marokko is het niet ongebruikelijk om theewinkels te vinden waar je kunt genieten van dit drankje, bereid en geserveerd in de traditionele Maghreb-stijl. Vandaag willen we enkele curiosa over Marokkaanse thee met u delen die u misschien nog niet kent.

    Marokkaanse theepotten

    Marokkaanse thee komt niet oorspronkelijk uit Marokko

    Hoewel de theeconsumptie tegenwoordig wijd verspreid is onder de Marokkaanse bevolking, is de waarheid dat de introductie ervan in Marokko vrij recent is. Het liefdesverhaal tussen Marokko en thee begon halverwege de 19e eeuw toen Engelse handelaren een overschot aan productie hadden dat ze op de markt moesten brengen. In deze context begon de verkoop van thee in Marokko en voor zover we kunnen zien was de marketingcampagne een van de meest effectieve in de geschiedenis.

    Zoveel soorten Marokkaanse thee als er mensen zijn

    Met thee in Marokko is het net als met Gazpacho in Andalusië, ieder heeft zijn eigen recept. De basis is uiteraard thee, in dit geval de buskruitgroene variant. Van daaruit zijn er oneindig veel mogelijkheden, afhankelijk van het gebied en de persoonlijke smaak. Het meest gebruikelijke is om munt toe te voegen, maar er zijn ook mensen die citroenverbena, oranjebloesem en pijnboompitten toevoegen.  Als algemene regel geldt dat de inwoners van het noorden van Marokko de voorkeur geven aan zoetere thee, terwijl ze in het zuiden doorgaans minder suiker toevoegen.

    Suiker, direct in de theepot

    Een andere bijzonderheid van Marokkaanse thee is dat de suiker meestal rechtstreeks in de theepot wordt geserveerd, naar de smaak van de gastheer. Er worden altijd drie rondes thee genomen, vandaar dit spreekwoord;  “Het eerste glas is bitter als liefde. De tweede is intens als het leven. Het derde zoet als de dood.’ Dit komt omdat als we thee consumeren, de suiker naar de bodem neerslaat en de concentratie groter is.

    Thee, een teken van gastvrijheid

    In de Marokkaanse cultuur en in het algemeen in de hele Maghreb  Het delen van een glas thee is een teken van gastvrijheid. Als we naar Marokko reizen, is het niet verwonderlijk dat ze ons met thee trakteren als we bij een huis, bij een hotel of zelfs bij een winkel aankomen.

    Het theeritueel

    Thee in Marokko gaat gepaard met een rijk ritueel. In een huis zal de persoon die verantwoordelijk is voor het bereiden van de thee de gastheer zijn, of, als dat niet mogelijk is, zijn vrouw. Als geen van beiden aanwezig is, zal het de oudste persoon zijn. In een traditionele ijzeren, nieuwzilveren, zilveren of soortgelijke theepot plaats je alle ingrediënten. Daarna wordt het meerdere keren overgebracht, met behulp van het glas van de gastheer, thee gegoten en teruggeplaatst in de theepot.  om een ​​homogeen mengsel te garanderen.

    Vervolgens wordt uit traditionele theeglazen, die doorgaans rijkelijk versierd zijn, een kleine hoeveelheid geserveerd. De thee wordt nooit tot de rand gevuld, zodat je het glas vanaf de rand kunt vasthouden zonder jezelf te verbranden.

    En nu, wil je een glas thee delen? Hoe bereid je het thuis? Gebruik de reacties om uw recept met ons te delen!!

     

    Informatie en groothandelbestellingen: 

    mail: info@decoracionalcazaba.com
    telefoonnummer: 697431100
    Web: www.decoracionalcazaba.com

    Volg ons op sociale netwerken

    Facebook - Instagram


    Onze klanten bevelen ons aan