🥘 Marokkaanse keuken: meest opvallende voedingsmiddelen en elementen
0

Je winkelwagen is leeg

 Whatsapp
  • Voeg een beschrijving, afbeeldingen, menu's en links toe aan uw mega-menu

  • Een kolom zonder instellingen kan als afstandhouder worden gebruikt

  • Link naar uw collecties, verkoop en zelfs externe links

  • Voeg maximaal vijf kolommen toe

  • 🥘Marokkaanse keuken: wat zijn de meest opvallende voedingsmiddelen en elementen?

    3 minimale leeswaarde

    Características principales de la cocina marroquí
    Het meest representatieve aan de Arabische cultuur ligt in de gastronomie. De Marokkaanse keuken Het is een van de meest erkende ter wereld vanwege zijn rijke variëteit, samensmelting van smaken en mix van kruiden. Dankzij de invloed ervan, uit de Middellandse Zee, Berbers en Afrika, zijn er unieke en voortreffelijke gerechten ontstaan ​​die we hieronder zullen verkennen.

    5 bekendste gerechten uit de Marokkaanse keuken

    La maroquin eten Kenmerkend is dat het (vrijwel altijd) thuis wordt gemaakt. Dit maakt hem indien mogelijk interessanter, omdat het hem een ​​hechter en vertrouwder karakter geeft. In Decoración Alcazaba Ook hebben wij een grote collectie Marokkaanse gerechten zodat u de complete gastronomische ervaring kunt recreëren.

    Zoals we al hebben gezegd, is de keuken de beste samenvatting van een land. Hier presenteren we de bekendste gerechten in Marokko, allemaal bijzonder, met hun mix van smaken en aroma’s:

    Couscous

    Het is het meest bekende en internationale gerecht van zijn gastronomie. Het werd populair over de hele wereld dankzij de eenvoudige bereiding. Het bestaat uit het maken van gestoomd tarwegriesmeel in een speciale pan om te koken. Het kan met talloze ingrediënten geserveerd worden. Het meest voorkomende is om het te serveren bij kipstoofpot, lams- of rundvlees, kikkererwten of met diverse groenten.

    Van zijn kant, de saus couscous Het is uiteraard gemaakt met kruiden, zoals gember, saffraan of koriander. Evenzo is het de traditie om het op vrijdag te doen. 'S Ochtends stomen ze het tarwegriesmeel en beginnen het gerecht te bereiden, omdat het koken lang duurt. Het is een symbool van gastvrijheid in het hele land, vanwege het feit dat het wordt gedeeld door vrienden en familie.

    tajine

    Het is genoemd naar de container waarin het wordt gekookt en is een soort stoofpot gemaakt met vlees, groenten, noten en kruiden. Het wordt gedurende enkele uren op zeer laag vuur bereid. Welke rekwisieten worden toegevoegd, hangt af van de smaak van de consument, maar typisch is om het te presenteren met brood of couscous.

    Bastilla of Pastilla

    Het is een bladerdeegcake die zoete en zoute smaken perfect combineert. De bovenste laag is gemaakt van bladerdeeg en de onderste laag bevat kippenvlees, amandelen, ui en nog veel meer. Dit gerecht wordt geserveerd met poedersuiker en kaneel. Een prachtige smaakbom die zonder twijfel de meest relevante van allemaal vertegenwoordigt Marokkaanse keuken.

    Harira

    Het bestaat uit de meest traditionele Marokkaanse soep. Het dient als gerecht om het vasten te verbreken tijdens de maand Ramadan. Het is een zeer vullend en dik gerecht, gemaakt met onder meer linzen, tomaat, ui, koriander en knoflook.

    zaalouk

    Het is een zeer typische salade in de Marokkaanse keuken, vooral in het noorden van het land. Ook bekend als aubergine kaviaar, inclusief gehakte aubergine, tomaten, knoflook, olijfolie en kruiden zoals komijn, koriander en cayennepeper. 

    Meest voorkomende ingrediënten en kruiden in Marokkaanse gerechten

    De Marokkaanse gerechten Ze hebben een karakteristieke smaak dankzij de mix van smaken en het gebruik van specerijen en aromatische kruiden. De meest typische ingrediënten die ervoor zorgen dat alle gerechten een ware delicatesse zijn, zijn de volgende:

    • Ras el Hanout: het is een kruidenmengsel dat varieert afhankelijk van het gebied en de kok. In feite voegt elke kok een willekeurige hoeveelheid kruiden toe. Het gebruikelijke is om ze op de markt te kopen en dan maakt iedereen de Ras el Hanout naar de smaak van elke familie.
    • Koriander: Dit aromatische kruid wordt in bijna alle gerechten in de keuken gebruikt Marokkaanse keuken
    • Komijn: het wordt veel gebruikt om aroma en smaak aan verschillende gerechten te geven.
    • Saffraan: deze specerij wordt veel gebruikt Arabische keuken om smaak en kleur aan gerechten te geven.
    • Harissa: deze typisch pikante saus wordt gemaakt van rode chili, knoflook en komijn en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen.

    De 5 meest voorkomende drankjes onder Arabieren

    De meest traditionele drankjes die in Marokko en dus in de respectievelijke thuiskeukens te vinden zijn, zijn deze vijf:

    • Thee: er zijn tientallen soorten en smaken, zozeer zelfs dat het wordt beschouwd als de drank van het land. Munt is in feite de nationale drank van Marokko en is een behoorlijk symbool. Als ze je thee aanbieden, kun je niet weigeren die te drinken. 
    • Koffie: Er is veel koffiecultuur in Marokko. Het wordt geserveerd in kleine kopjes en vergezeld van dadels of Marokkaanse zoetigheden.
    • Amandelmelk: het is een heel typisch drankje in het hele land, vooral tijdens de heilige maand Ramadan. Hierbij wordt het gebruikt om het vasten te verbreken. 
    • Sharbat: Het is een broodnodige verfrissende drank in Marokko vanwege de hoge temperaturen waarmee ze te maken hebben. Het is gemaakt met vruchtensap, water en suiker.
    • Rozenwater: Het is ook erg verfrissend en is gemaakt met rozenwater, suiker en citroensap.

    Onze klanten bevelen ons aan